Ny ridsportapp för träning på distans: "Kan ha elever över hela landet”

4 februari 2019

Nu har ridsportappen Ridesum lanserats. Appen möjliggör träning på distans via streaming och innehåller en sökbar tränar- och expertbank.

– Tränare och experter kan effektivisera sin verksamhet och ryttare kan utvecklas snabbare, då professionell träning blir tillgänglig för alla, säger Jenny Stråhle.

Jenny Stråhle medverkar i Hästjobbet

9 januari 2019

Melinda From intervjuar i podden Hästjobbet Jenny Stråhle, som gick från trygg anställning som marknadschef till Startup-entreprenör och grundare av bolaget Ridesum. De diskuterar allt från entreprenörsskap, begreppet horsetech och tips på inspirerande poddar.

Deras träningsapp för ridsport fyller på kassan

– vill expandera utomlands

7 november 2018

I sin första investeringsrunda tar ridappen Ridesum in 750 000 kronor, med Star Stables Fredric Gunnarson som en av investerarna. Pengarna ska användas för produktutveckling, marknadsföring och att ta tjänsten utanför Sveriges gränser.

Ny app möjliggör träning utan resor

18 augusti 2018

HÄSTLIV: Samarbetsplattform som ger bättre förutsättningar. ”Långa avstånd, tidsbrist och krånglig logistik ska inte få stå i vägen för utveckling, så jag bestämde mig för att ta fram en lösning”, säger Jenny Stråhle, i reportaget i NWT.

Snart kan du och hästen få tränarhjälp på distans

23 juli 2018

Jenny Stråhle hade häst i Stockholm medan hennes favorittränare höll till i Skåne. Detta dilemma blev upprinnelsen till appen Ridesum, som hon och entreprenörskollegan Karin Lindell släpper i höst. Och som möjliggör att du kan rida för tränare när och var du vill. Läs gärna mer i artikeln i Hippson.

Horsetech - en galopperande marknad

15 juni 2018

Horsetech är ett samlingsnamn för teknik som ska underlätta inom ridsporten. ”Sverige ligger som vanligt i framkant när det gäller tech, och så även när det gäller horsetech”, säger Ridesums vd Jenny Stråhle i horsetechreportaget från EFN.

Ny teknik skapar affärer i hästbranschen

15 februari 2018

I slutet av januari deltog Ridesum på Hästkraftig Innovationsdag i Flen som anordnades av Agro Sörmland. Vi är otroligt glada för den fina respons vi fick från alla besökare! Läs gärna mer i artikeln i Eskilstuna Kurirens Affärsliv. 

Toppchef från Telenor till Ridesum

5 februari 2018

Karin Lindell, tidigare Head of Communications på Telenor Sverige, går in som medgrundare och Kommunikationschef på Ridesum. 


- Med min erfarenhet inom kommunikation och digitalisering, samt brinnande intresse för hästar och träning, ser jag fram emot att sätta Ridesum på kartan. Ridsporten är digitalt underutvecklad och det öppnar upp för spännande möjligheter. Ridesum kommer att förändra hur ridsporten tidigare sett på träning, säger Karin Lindell, medgrundare och Kommunikationschef.


Karin avslutade rollen som Head of Communication på Telenor Sverige den 1 februari för att satsa på digitaliseringen av ridsporten på heltid. Innan dess har hon arbetat som chef för internkommunikation på Telenor samt Karolinska Institutet. Hon har också mångårig kommunikationserfarenhet från PR-byrån Springtime. 

Det är en fråga om demokratisering

7 oktober 2017

"Du kan besöka vårdcentralen i en app och få tips på övningar av en personlig tränare via videochatt. Så varför inte låta ridlektionen ta plats i mobilen?" I höstas skrev Breakit, Sveriges nyhetssajt om techbolag och startups, om Ridesum (tidigare Hoorsy). 

Ridesum vann Gather Idea of the Year

16 september 2017

Under Gather Motivation Labs medverkade Ridesums grundare Jenny Stråhle och pitchade för en tung jury från bland annat EQT Ventures, Dagens Industri, Industrifonden och Schibstedt. Och visst gick det bra - Ridesum vann Gather Idea of the Year 2017!