Allt du behöver veta om AI Horse Analytics

”Ett måste för alla ryttare”

Ridesums senaste revolutionerande funktion, AI Horse Analytics, är ett banbrytande verktyg som förändrar sättet ryttare rider och tar hand om sina hästar. Detta verktyg erbjuder insikter om hästens huvudposition och mäter dess påverkan både inom prestation och välmående.

”Vi är djupt engagerade i att ge ryttare de verktyg de behöver för att utvecklas samtidigt som vi säkerställer välmående för deras hästar. Vår funktion AI Horse Analytics representerar ett betydande steg framåt för att uppnå detta uppdrag. Genom att erbjuda feedback i  realtid om hästens huvudposition kan ryttare fatta informerade beslut som förbättrar både prestanda och välmående, säger Karin Lindell, VD och medgrundare.”

Ridesum fortsätter att leda utvecklingen av ridsporten genom integrationen av AI-teknologi. Resan började med introduktionen av AI Seat Analytics, som fokuserar på ryttarens position. Nu, med lanseringen av AI Horse Analytics, tar Ridesum nästa steg mot att främja välmåendet hos våra fyrbenta vänner.

AI Horse Analytics

  • Identifiera förbättringar: Få värdefulla insikter om hur hästens huvudposition varierar både under ett ridpass och över tid.
  • Fokus på din hästs välmående: Följ hästens huvudbärning för att identifiera potentiella problem eller obehag, vilket möjliggör att tidig ändra träning eller sätta in förebyggande vård.
  • Biomekanisk analys: Förstå biomekaniken i interaktionen mellan häst och ryttare, vilket möjliggör för ryttare att förbättra sin teknik och kommunikation med sina häst.

Q&A

Med AI Horse Analytics grundare: Ilse Daly

Varför är huvudpositionen viktig inom ridning?

Målet när hästen arbetar i en avslappnad, bärig form är att huvudets position vara stadig, strax framför lod. Vissa hästar har lätt att hamna bakom lod, vilket man ska undvika då det finns forskning som tyder på att bland annat muskelverkan, synfält och andning kan påverkas negativt. Med AI Horse Analytics kan du följa din och hästens utveckling och se till att ni tillsammans strävar mot ett hållbart mål.

Hur påverkar huvudbärning hästens välfärd?

Forskning tyder på att muskelaktivitet, syn och andning kan påverkas negativt när en häst rids bakom vertikalen. Det kan finnas långsiktigt skadliga effekter av att rida i en form utan kontakt.

Är inte huvudposition subjektivt och beroende av individuella ridstilar och raser?

Även om det kan finnas variationer i ridstilar och discipliner finns det allmänt erkända principer för korrekt huvudposition som prioriterar hästens välbefinnande och biomekanik. Vårt AI-verktyg är utformat för att objektivt mäta vinkeln på huvudpositionen, specifikt vinkeln mellan linjen av hästens huvud och vertikalen, vilket ger ryttare värdefull feedback för att förbättra deras förståelse och träning, oavsett deras föredragna ridstil.

Kan ett AI-verktyg verkligen förstå huvudpositionen så som erfarna ryttare och tränare?

Vårt AI-verktyg använder avancerade algoritmer och maskininlärningstekniker som är tränade på omfattande data för att noggrant bedöma vinklarna på huvudposition. Även om erfarna ryttare bidrar med värdefull erfarenhet och expertis kompletterar AI-verktyget deras kunskaper genom att erbjuda objektiva, datadrivna insikter som kanske inte omedelbart är uppenbara för det mänskliga ögat.

Kommer inte AI ta bort de traditionella färdigheterna inom klassisk hästkunskap?

Vårt AI-verktyg är inte avsett att ersätta traditionella kunskaper inom ridning utan snarare att förbättra dem. Genom att ge ryttare exakta objektiva mätningar och återkoppling om hästens huvudposition hjälper verktyget dem att fatta informerade beslut och finslipa sina tekniker. Det möjliggör i slutändan för ryttare att fördjupa sin förståelse av hästens biomekanik och förbättra sin kommunikation med sina hästar.

Finns det vetenskapliga bevis som stödjer effektiviteten av att övervaka huvudpositionernas vinklar för hästens välmående och prestation?

Ett flertal studier inom hästbiomekanik och veterinärmedicin har framhävt vikten av korrekt huvudposition för hästens välmående och prestation. Vårt AI-verktyg är baserad på vetenskapligt information och forskning. Målet är att optimera hästens huvudposition och främja välmående hos både hästar och ryttare.