Hur mycket kan du om fälttävlan?

Är du fälttävlansryttare eller hästnörd med stor kunskapsbank? Utmana dig själv och testa vårt quiz!

Vill du få en glad och hållbar häst?

Konditionsträning är en viktig del i varje hästs träning. Oavsett om din häst tävlar på hög nivå inom fälttävlan, tränar inom någon annan gren eller hobbyrids i skogen, så förtjänar din fyrbenta bästa vän alltid det bästa. Att träna kondition innebär att man tränar upp sin hästs uthållighet samt hjärt och lungkapacitet, något som är oerhört viktigt föratt få en hållbar häst. Precis som för oss människor är det betydligt lättare för våra hästar att prestera om de har en god kondition, och med en god kondition minskar även risken för skador samtidigt som din häst med största sannolikhet kommer känna sig mer motiverad under såväl träning som tävling om den känner sig ordentligt tränad för sin uppgift 

Publicerat 27 maj 2023