”Med Ridesum kan vi träna oftare och utvecklas snabbare – trots 40 mils avstånd till vår tränare.”

Dressyrryttaren Johanna Svensson och tränaren Karin Öljemark har samarbetat sedan 13 år tillbaka.

När Karin flyttade från Göteborg, där Johanna bor, till Enköping 40 mil bort behövde de hitta en smart lösning för att kunna fortsätta träffas regelbundet. Johanna upptäckte Ridesum och har nu tränat digitalt för Karin en gång i veckan under nästan tre år.
– Det är fantastiskt att man kan ha tränaren på plats och få hjälp i realtid, trots avståndet! När jag kan träna regelbundet är det lättare att hålla planen. Det är skönt att ha Karins röst i örat när jag rider och det känns som en vanlig träning. Fler borde prova! Det är väldigt enkelt, säger Johanna.

Johanna Svensson om Ridesum

Bättre bildkvalitet
Johanna var tidig med digital träning och testade att träna under ett år via ett videomötesverktyg innan Ridesum hade lanserats. När Johanna hörde talas om Ridesum var hon snabb att prova och upplevde att bildkvalitén var mycket bättre, vilket fick henne att fortsätta med Ridesum.
Johannas mamma filmar och kan även lyssna på tränare Karins instruktioner, vilket hon tycker är roligt.
– Den tekniska utvecklingen är fantastisk för vår sport, säger Johanna.

Ses face-to-face och checkar av
Nu tränar Johanna en gång i veckan för Karin Öljemark via Ridesum. Hon åker även upp till Karin i Enköping några gånger per år, vilket är ett jättebra komplement. Då kan de checka av att det Karin sett via datorskärmen stämmer. När Johanna är hemma igen fortsätter de digitala träningarna – på så sätt får de en tät uppföljning och kan hålla planen. Nu är målet att få ordning på Msv B-rörelserna med hästen Selma.
– Jag tycker det är jättehäftigt med kommunikationen med Selma, att få henne att tycka att det är kul att utföra sitt arbete och lära oss tillsammans, avslutar Johanna.