Jan-Ove Olsson, har utbildat både ryttare och hästar i drygt 40 år. Jan-Ove är A-domare i exteriör och gångarter och B-tränare i dressyr, Intermediaire I-domare, yrkesprovsexaminator och egen företagare.

Du har provat att hålla träningar digitalt med Ridesum. Vad tycker du är de största fördelarna?

– Givetvis är det en fördel att jag kan sitta varsomhelst, till och med i vilket land som helst! Jag kan kommunicera med elever oftare och spara resor, de ekipage jag hjälper en gång per månad kan jag nu, som ett komplement, träffa digitalt en gång per vecka. Framförallt är det värdefullt för ekipage man känner och man är bekant med platsen där de rider.

Man kan använda det i många sammanhang, som programridning för domare och i avelsrådgivning. Istället för att jag ska åka långt och kolla på två ston, så kan jag bedöma dem digitalt. Att spara resor är den stora grejen för mig! Många elever arbetar oregelbundna tider och kan rida på morgonen, tekniken ger möjligheter.