Ridesum i samarbete med Agria och SWB bjuder in till webinar med Karl-Henrik Heimdahl

När du ska köpa eller sälja en häst väcks ofta många frågeställningar kopplade till exteriör, besiktning och hållbarhet. Karl-Henrik Heimdahl, veterinär och exteriördomare sedan 45 år tillbaka, kommer att guida oss igenom viktiga områden att ha koll på för att underlätta ditt köp eller försäljning.

Under webinaret går Karl-Henrik bland annat igenom:

  • Vad tittar veterinären på? Vilka moment går man igenom vid besiktning?
  • Hur bedöms olika avvikelser?
  • Hästens exteriör och storlek kopplat till hållbarhet
  • Vad är viktigt att tänka på när hästen kommit till det nya hemmet ur ett hållbarhetsperspektiv?

Under detta kostnadsfria webinar har du även chansen att ställa frågor som besvaras live.

Begränsat antal platser. Välkommen med din anmälan!

Karl-Henrik Heimdahl

Karl-Henrik jobbar 60% på Agrias hästavdelning sedan hösten 2014. Han tog veterinärexamen 1976 och har sedan dess varit kliniskt verksam i hästpraktik. Hade förmånen att gå ATGs allra första utbildningsomgång för att bli hästspecialist, varvid han arbetade på Djursjukhusen i Skara och i Helsingborg, samt på SLU i Uppsala. Jobbade därefter i drygt 25 år på ATG hästklinik på Åby travbana i Mölndal där Karl-Henrik hade huvudansvaret för klinikens ridhästkunder. 2008 blev han Avelschef på Flyinge AB och sedan 2011 är han VD på SWB/ASVH ett uppdrag som han innehar till 40% .

Karl-Henrik arbetar ofta som FEI veterinär vid internationella tävlingar i Sverige som t.ex. Göteborg Horse Show och Falsterbo Horse Show. Är avelsintresserad och driver en egen småskalig avel av hopphästar. Han dömer häst i olika sammanhang som t.ex. fölvisningar och treårstester och var i drygt 20 år medlem och under 5 år ordförande i SWBs Avelsvärderingsnämnd för godkännande av avelshingstar.

Anmäl dig redan idag!