”Jag hade ett heltidsjobb, lång pendlingstid varje dag och två hästar. Skyndade mig genom dagen och kom hem klockan tio varje kväll. Det var helt enkelt väldigt svårt att få ihop livs- och hästpusslet. Att träna var det roligaste jag visste. Du vet – känslan när du och hästen utvecklas tillsammans med hjälp av den där fantastiska tränaren som peppar och pushar. Jag bodde i Stockholm och mina favorittränare i Skåne. Inte den bästa kombon med tanke på att man behöver träna ofta för att komma vidare. Dyrt var det också. 

Efter många års kämpande sålde jag hästarna. Gav upp min stora passion. Livet gick sorgligt nog inte ihop. Jag vet att ni är så många som kämpar där ute, precis som jag gjorde. Och jag har bestämt mig. Ingen ska behöva ge upp sin passion eller fastna i problem för att man inte får ihop sin så viktiga träningsvardag. 

Teknik förenklar våra liv varje dag. Att besöka läkaren med hjälp av mobilen, hur smidigt är inte det? Så varför inte göra träning enklare också? Minska restid, kostnad och logistik. Det handlar inte om att ersätta det fysiska mötet mellan ryttare och tränare – utan att möjliggöra att man träffas oftare för att skapa framsteg tillsammans. Ridesums mission är att bidra till mer välmående hästar, människor och miljö genom smartare träning till alla. Jag önskar dig all lycka du fantastiska hästälskare!”

JENNY STRÅHLE, VD & GRUNDARE