Nästan all kommunikation med hästen under ridning sker med hjälp av ryttarens sits. En bra sits bidrar till att hästen arbetar rätt och bygger de muskler som behövs för att bära upp ryttaren. Därför är sitsen viktig oavsett vilka mål du har med din ridning. Alla ryttare behöver utveckla en bra sits för att skapa en bra kommunikation och kunna prestera tillsammans med hästen. Om du använder en sits som inte är optimal finns stor risk för träningsskador hos både dig och din häst.

Under Ridesums kostnadsfria webinar med Mari Zetterqvist Blokhuis, en av Sveriges ledande sitsexperter, blandas forskning om sitsens påverkan på hästen med konkreta verktyg och tips på övningar som du kan använda för att förbättra din sits:

  • Varför är det viktigt med en bra sits?
  • Hur påverkas hästens hälsa och välbefinnande av din sits?
  • Vad kan du själv göra för att få en bättre sits?

Under webinaret finns chans att ställa frågor live till Mari Zetterqvist Blokhuis.
Begränsat antal platser, först till kvarn gäller. Varmt välkommen med din anmälan!

Om Mari Zetterkvist Blokhuis

Mari Zetterkvist Blokhuis är en av landets ledande experter om ryttarens sits och inverkan på hästen. Under många år har hon forskat om samspelet mellan häst och ryttare vid ridning och hon brinner för att ridning ska vara en positiv upplevelse för både ryttare och häst. Mari är utbildad Svensk Ridlärare level 3, håller clinics och kurser runt om i landet och är författare till böckerna Sitsskolan – övningar för bättre sits och Hållbar Häst. År 2019 disputerade Mari med avhandlingen Interaktionen mellan ryttare, häst och tränare – ett mångfasetterat pussel. Samma år grundade hon Rider’s Position tillsammans med Charlotta Mantell med målet att använda teknik för att få ryttare att sitta bättre i sadeln och därmed skapa ett fulländat samspel mellan ryttare och häst.

Anmäl dig redan idag!