Ett hästköp går inte alltid som man tänkt sig. Du kan ha köpt en jättefin häst, men som visar sig ha t.ex. artros. Vad ska man göra då? Kan man häva köpet? Det finns saker att tänka på både innan och efter köpet. För att underlätta för dig som köpare är det bra att ha koll på vilken lag som gäller och vad lagen säger, ha ett välskrivet avtal och redan innan köpet ha koll på hur du ska hantera olika situationer. 

Under vårt kostnadsfria webinar kommer advokat Frida Treschow gå igenom tips inför ett hästköp, vikten av ett välskrivet avtal, olika situationer som kan uppstå och vad som gäller enligt lagen. Vi kommer gå igenom saker som:

  • Frågor till säljaren inför hästköp
  • Upplysningsplikt vs. undersökningsplikt
  • När kan det föreligga fel på hästen?
  • Hur man skriver ett bra köpeavtal

Detta och mycket mer ger en bra grund för att vara väl förberedd inför hästköp och situationer som kan uppstå därefter. Det kommer att finnas chans att ställa frågor live under webinaret. Begränsat antal platser – välkommen med din anmälan!

Om Frida Treschow

Advokat Frida Treschow är grundaren av Advokatfirman Treschow & Partner och har en unik specialiserad kompetens inom hästjuridik med stor erfarenhet från hästbranschen, samt en bred juridisk bakgrund avseende avtal och affärsverksamheter. Hennes juridiska erfarenhet tillsammans med att hon har varit hästägare, stallägare, tävlingsryttare samt aktiv inom hästnäringen under större delen av sitt liv bidrar till att hon kan hjälpa klienter på bästa sätt. Hon är även författare till den bästsäljande boken ”Hästjuridik i vardagen” som är tänkt att hjälpa hästägare oavsett kunskapsnivå.

Anmäl dig redan idag!