Proffstips!

För bästa resultat med AI Seat Analytics!

1. Tänk på ljuset!

Filma i en miljö som har bra ljus och tydlig kontrast mellan ryttare och bakgrund. Undvik för mörka utrymmen och överexponering.

2. Filma EN ryttare

AI-motorn kommer att upptäcka alla ryttare som visas i bild, oavsett om det är en uppladdad film eller liveinspelning. Eftersom systemet inte vet vilken av dessa ryttare som är du så kan ditt resultat bli mixat med övriga ryttares. Se därför till att det endast är den ryttare som ska analyseras som visas i bild.

3. Välj stående eller liggande

Analysen fungerar utmärkt i både stående och liggande format – men byt inte mitt i. Håll dig till det ena eller det andra!

4. Kom närmre, men inte för nära!

För att systemet ska uppfatta att det är ett ekipage måste hela hästen och hela ryttaren vara i bild, men tänk på att inte vara för långt bort så att bilden blir för liten. Det optimala avståndet mellan ryttare och kamera är cirka 10 m. Håll dig t.ex. på en 20 m-volt runt den som filmar!

5. Fri sikt

Se till att det är fritt mellan dig och kameran. Inga hundar, tränare, hinder, andra ryttare, bilar, kossor… Ja, du förstår vad vi menar! AI-systemet måste se dig ordentligt för att kunna göra en analys.

Det var allt!

Kort sagt, se till att den som filmar ser dig och hästen ordentligt. Undvik bylsiga kläder och stökiga miljöer.

  • För analys från sidan, håll dig på en 20 m-volt runt den som filmar.

  • För analys fram-/bakifrån, rid på en rak linje från eller rakt mot kameran.

Ett 10-15 sek-klipp räcker långt – kvalitet över kvantitet. Håll dig till en gångart per analys, det ger bästa möjliga resultat – du kan ha olika sitsutmaningar i trav respektive galopp.

För mer information, gå till AI Seat Analytics. Eller varför inte låta din tränare filma din nästa träning? Läs mer om AI Seat Analytics för tränare!

Lycka till!

Ladda ner Ridesum-appen och testa AI Seat Analytics idag!